Profil

Kako Bog zapovijeda

Niccolo Ammaniti

Autor u svom najboljem izdanju.
Hit-roman preveden na 25 svjetskih jezika.
13.14 €99.00 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789531209298

Jezik izvornika: talijanski

Broj stranica: 464

Godina objavljivanja: 2008.

Prijevod: Snježana Husić

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 502 g

Bez sumnje, jedan od najboljih talijanskih pisaca današnjice…
Le Monde

Ammaniti je Dickens našeg doba.
La Repubblica

Moderni i klasični pripovjedni stil udružuju se da novom Ammanitijevom romanu dadu autentičnost velikih priča…
El Cultural

Kako Bog zapovijeda

U ravnici natopljenoj kišom, na pustopoljini na rubu svega, gdje se njive i rijeke miješaju s hangarima, a vile s travnjacima i auto-salonima, žive otac i sin. Rino i Cristiano Zena. Sjedinjeni ljubavlju koja se napaja nasiljem, ponosno žive svoje siromaštvo, zajedno s još dvojicom izgubljenih ljudi: Četrisirom, koji je postao mjesni čudak nakon nesreće sa žicama visokog napona, i Danilom Apreom, kojega je napustila žena i obilježio gubitak kćeri. Jednoga dana odluče da je došao trenutak za preokret u njihovim životima. Plan je jednostavan: obiti bankomat.

Junaci ove apokaliptične bajke nađu se tako u olujnoj noći napučenoj utvarama i grizodušjem, u kojoj se rijeke izlijevaju iz korita a blato kao da pokapa svaku nadu. No iz tame izranja plavokosa djevojčica, koja će osloboditi mračnu silu i tako zauvijek izmijeniti njihove sudbine…

Silovit roman, simfonija u kojoj se najmračnija tragedija i najrazuzdaniji humor stapaju u složenu sliku društva i diktiraju žestok ritam priče koja nas drži bez daha od prve do posljednje stranice.

U tmini želja svakoga od svojih likova Ammaniti uspijeva uhvatiti svjetlo koje ih pokreće, ali i čini nalik nama, toliko da ih naposljetku zavolimo. U slijepoj brutalnosti života ili u njegovoj tragikomičnoj normalnosti, i oni su stvorenja koja tragaju za vlastitim bogom…

 

 

Niccolo Ammaniti

Niccolò Ammaniti (1966.) rođen je i živi u Rimu. Njegove su knjige prevedene u 44 zemlje svijeta. Na hrvatskom su objavljeni romani Ja se ne bojim i Pokupit ću te i odvesti te pripovjedna zbirka Blato. Smatran najinovativnijim autorom suvremene talijanske proze, Ammaniti se među piscima svoga naraštaja ističe, između ostaloga, nevjerojatno izbrušenom i koherentnom romanesknom strukturom, u kojoj se svaki od brojnih elemenata, likova, sporednih radnji, savršeno uklapa u cjelinu: naizgled nespojive životne priče i sudbine susreću se i prepleću kao da nikada i nikako drukčije nije ni moglo biti.

Moglo bi vas zanimati

×

Kako Bog zapovijeda

Niccolo Ammaniti

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu