Profil

Ja nisam švabo

Vedran Kukavica

Roman o identitetu, Dalmaciji koja ne vidi more, utvrđivanju očinstva i juhi od tikve.
13.14 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533134024

Broj stranica: 312

Godina objavljivanja: 2015.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 345 g

Vedran Kukavica očito se jako dobro zabavljao izazivajući kroz Švabu i čitatelja da se s užitkom naglas nasmije: Velikoj i Gornjoj Batini, svakom Tvrtku, svakom Udu, samomu sebi, svima nama …

Ja nisam švabo

Zar je moguće da Eugen Udo Schläger, strojarski inženjer, prvak Trudingera u orijentacijskom trčanju, ljubitelj leptira, uopće nije Švabo?!
Nakon smrti majke on kreće tragom njezina pisma u kojem mu ona priznaje kako je njegov pravi otac Tvrtko Batina iz mjesta Batina u Hrvatskoj, u Dalmatinskoj Zagori. Njegovu životnu pustolovinu u kojoj ispočetka glumi inozemnog investitora, graditelja vjetrenjača, otežat će činjenica da u Batini Tvrtko nije samo jedan nego ih je isuviše, a baš nijedan mu ne želi odati tajnu: zašto je njegova majka Eva, mjesna učiteljica, krajem osamdesetih napustila Batinu i u drugom stanju pobjegla u Njemačku?

Pišući ovaj brz i britak roman, ovaj urnebesan sraz dvaju mentaliteta – tvrdokornih novovjekih Morlaka koji od modernog svijeta prihvaćaju samo ono što im odgovara i globalizirane suvremenosti koja proždire i unificira svaku Razliku kroz svoju Paradigmu – Vedran Kukavica očito se jako dobro zabavljao izazivajući kroz Švabu i čitatelja da se s užitkom naglas nasmije: Velikoj i Gornjoj Batini, svakom Tvrtku, svakom Udu, samomu sebi, svima nama …

“Roman koji objedinjuje hrapavost Prosjaka i sinova, Fortisovu začuđenost Morlacchima, i nepokorivi Vlajlend u kojemu se Winnetou snima samo zato što statiste ne treba maskirati.”
Ratko Cvetnić

Vedran Kukavica

Vedran Kukavica (Imotski, 1965.) profesor je filozofije i diplomirani lingvist nastanjen u Zagrebu. Bio je urednik i novinar u gospodarskim redakcijama u mnogim hrvatskim tiskovinama, povremeno prekidajući novinarsku karijeru baveći se marketingom i odnosima s javnošću u bankama i korporacijama. Radi kao televizijski novinar i ekonomski komentator. Ja nisam Švabo njegov je romaneskni prvijenac.

Moglo bi vas zanimati

×

Ja nisam švabo

Vedran Kukavica

13.14 €
Dodajte u košaricu