Profil

Izgubljena u prijevodu (tvrdi uvez)

Jean Kwok

Dirljiva priča o imigrantskoj djevojčici prisiljenoj živjeti između dva svijeta, dva jezika i dvije budućnosti...
17.12 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533130880

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 230

Godina objavljivanja: 2012.

Prijevod: Branka Maričić

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 420 g

Dirljiva i nadahnjujuća priča koja je ubrzo nakon objavljivanja proglašena klasikom američke imigrantske literature.

Izgubljena u prijevodu (tvrdi uvez)

Doselivši zajedno s majkom iz Hong Konga u bijedu njujorškog Brooklyna, jedanaestogodišnja Kimberly Chang od samog početka biva prisiljena voditi dvostruki život: iako zna jedva nekoliko riječi engleskoga, pohađa nastavu u američkoj javnoj školi, a nakon završetka nastave pomaže majci u tvornici tekstila smještenoj u njujorškoj Kineskoj četvrti.

Uskoro se Kimberly suočava se s još mnogo teških situacijama – siromaštvo i život u ponižavajućim uvjetima, zaljubljenost u dječaka koji joj nije nimalo sličan, sve neizvjesniji nastavak školovanja – a istodobno breme obiteljske budućnosti sve više leži na njezinim leđima.

Kroz dijelom autobiografsku priču o imigrantskoj kineskoj djevojčici, autorica nam svojim književnim prvijencem razotkriva sudbinu brojnih američkih imigranata te cijeli jedan drugačiji svijet, izgubljen u prijevodu, o kojem suvremeni prosječan čitatelj ne zna gotovo ništa…

 

Jean Kwok

Jean Kwok emigrirala je kao djevojčica iz Hong Konga u Brooklyn (New York), gdje je sa svega pet godina počela raditi u tvornici tekstila u Kineskoj četvrti. Tako je provela veći dio svog djetinjstva, sve dok nije dobila stipendiju na Harvardu, gdje je diplomirala englesku i američku književnost. Nakon toga doktorirala je književnost na Sveučilištu Columbia.
Ubrzo nakon objavljivanja njezin prvijenac Girl in Translation (2010.) postao je New York Timesov bestseler. Roman je dosad preveden na 15 svjetskih jezika i dobio je brojne nagrade i priznanja (American Library Association Award, Barnes and Noble Discover Great New Writers Pick, Orange New Writers title…).
Jean Kwok živi sa suprugom i dva sina u Nizozemskoj.

×

Izgubljena u prijevodu (tvrdi uvez)

Jean Kwok

17.12 €
Dodajte u košaricu