Profil

Ispovijest

Jessie Burton

Autorica velikih svjetskih hitova "Minijaturistica" i "Muza" napisala je sjajan, snažan i duboko potresan roman o tajnama, pripovijedanju, majčinstvu i prijateljstvu, o tome kako se gubimo i pronalazimo.
17.12 €128.99 kn

Barkod: 9789533137155

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 412

Godina objavljivanja: 2019.

Prijevod: Davorka Herceg-Lockhart

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 544 g

Očaravajuće, inteligentno pripovijedanje.
Observer

Ispovijest

Jednog zimskog poslijepodneva na Hampstead Heathu 1980. godine Elise Morceau sreće Constance Holden i ubrzo je njome posve očarana. Constance je privlačna i zagonetna spisateljica prema čijem se romanu snima veliki holivudski film. Elise odlazi s Connie u Los Angeles i dok Connie pronalazi mjesto u tom novom svijetu punom zvijezda i lažnih prijateljstava, Elise se ne snalazi. Nakon što je svjedočila neugodnom događaju na svojoj rođendanskoj zabavi, Elise je naglo donijela odluku koja će joj zauvijek promijeniti život. Tri desetljeća kasnije Rose Simmons traži odgovore na pitanja o svojoj majci koja je nestala dok je ona bila beba. Saznavši da je zadnja osoba koja je vidjela njezinu majku bila Constance Holden, spisateljica koja se povukla iz javnog života na vrhuncu svoje slave, Rose je odlučila pokucati joj na vrata u nadi da će čuti priču o svojoj majci, ispovijest…

“Ovo je jedan od onih rijetkih romana koji postavlja velika pitanja i ni na trenutak ne gubi iz vida važnost zanimljivog i dirljivog pripovijedanja. Okrenula sam zadnje stranice u suzama i već znam da ću se ovome romanu stalno vraćati.”
Elizabeth Day

 

Profil

Jessie Burton

Jessie Burton britanska je spisateljica, autorica romana „Minijaturistica“, „Muza“, „Ispovijest“ i „Kuća sreće“ koji su prevedeni na gotovo 40 jezika, a možete ih sve čitati i na hrvatskom u Profilovu izdanju.

Roman „Minijaturistica“ prodan je u više od milijun primjeraka, a dobitnik je nagrada Waterstones i Specsavers za knjigu godine 2014. Prema tom je romanu BBC snimio televizijsku seriju. Nastavak „Minijaturistice“, roman „Kuća sreće“, objavljen 2022., bestseler je broj 1 Sunday Timesa.

Jessie Burton rođena je 1982., studirala je na sveučilištu u Oxfordu, a uz to što objavljuje romane piše i recenzije te članke za mnoge svjetske medije od The New York Timesa, Harpers Bazaara do Voguea i The Wall Street Journala.

Živi s obitelji u Londonu.

Moglo bi vas zanimati

×

Ispovijest

Jessie Burton

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu