Profil

Groblje manjih careva (tvrdi uvez)

Zoran Malkoč

Prva knjiga pripovjedaka dobitnika nagrade Večernjeg lista "Ranko Marinković" 2009. godine.
21.10 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789537701963

Broj stranica: 196

Godina objavljivanja: 2010.

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 311 g

Razorna, okrutna, ali čudesno lijepa, nastala mimo svih moda i svih trendova, iskrena toliko da boli.

Groblje manjih careva (tvrdi uvez)

Pripovjedački tour de force Zorana Malkoča vodi nas u Slavoniju za vrijeme i nakon Domovinskog rata, u prostore koje bismo možda mogli nazvati izgubljenima (nikako nepostojećima) da ih ne bilježe i u zemljovid suvremene domaće proze trajno ne upisuju Malkočevi junaci: gubitnici i dobitnici sasvim osobite vrste.

Članovi Kluba prijatelja Hajduka, ljudi zvijeri, razočarani ratnici i patuljci ko’ u sklopu tajnog vladina projekta razminiravaju i u turistički raj pretvaraju zaboravljene zakutke Slavonije… svi ti manji carevi prelijepih hrdavih kruna zaslužni su što izlet do Malkočeva proznog čardaka ni na nebu ni na zemlji postaje putovanje s kojega se nećemo htjeti (a ni moći) vratiti.

U svojim pripovijetkama Zoran Malkoč priziva duhove Babelja, Dostojevskog, Marinkovića, Bukovvskog…, ali ton i duh ovih priča pripadaju samo njihovu autoru i čitatelju.

Razorna, okrutna, ali čudesno lijepa, nastala mimo svih moda i svih trendova, iskrena toliko da boli, knjiga “Groblje manjih careva” jedna je od najboljih zbirki pripovjedaka objavljenih od 90-ih naovamo.

Zoran Malkoč

Zoran Malkoč, pisac i antikvar, rođen je 1967. u Novoj Gradiški. Srednju školu završio je u Slavonskom Brodu, a studirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (komparativnu književnost i opću lingvistiku). Dragovoljac je Domovinskog rata i pripadnik postrojbi za posebne namjene MUP-a RH. Živi u Novoj Gradiški i Zagrebu. Nije u mirovini.
Objavio je zbirku kratkih priča “Groblje manjih careva” (Profil, 2010., nagrada Josip i Ivan Kozarac) te romane “Kao kad progutaš brdo balona” (V.B.Z., 2004., finale nagrade za najbolji neobjavljeni roman izdavačke kuće V.B.Z.) i “Roki Raketa” (Profil, 2014., Nagrada tportala za najbolji hrvatski roman). Kratke priče uvrštene su mu u više antologija hrvatske kratke priče, a zbirka “Groblje manjih careva” prevedena je na španjolski i katalonski te dočekana izvrsnim kritikama. Za priču “Kad sam bio bako Pila…” dodijeljena mu je 2009. nagrada Ranko Marinković.

Moglo bi vas zanimati

×

Groblje manjih careva (tvrdi uvez)

Zoran Malkoč

21.10 €
Dodajte u košaricu