Profil

Glazba prašine (tvrdi uvez)

Tim Winton

Nezaboravna ljubavna priča koja čitatelja vodi divljim krajolicima Zapadne Australije, roman o ljubavi, iskupljenju, kajanju, sreći i tome možemo li doista pobjeći od prošlosti.
13.14 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789531209304

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 458

Godina objavljivanja: 2008.

Prijevod: Tomislav Kuzmanović

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 612 g

Tim Winton nije veliki australski romanopisac. On je veliki pisac, točka.
The Times

Roman koji u vama odjekuje još dugo nakon što ste zatvorili knjigu.
New Statesman

Glazba prašine (tvrdi uvez)

Georgie Jutland četrdesetogodišnjakinja je umorna od životnih brodoloma. Nakon posljednjeg, nasukala se u ribarskom gradiću, vezana za čovjeka kojeg ne voli i njegova dva sina, kojima ne može zamijeniti umrlu majku. Danju usamljena i nepomična, noću iz vlastitog života bježi pomoću votke i interneta. Jednoga jutra, u mamurnoj izmaglici prije svitanja, ugledat će na plaži sjenu muškarca i više nikada ništa neće biti isto. Luther Fox oduvijek je značio nevolju.

Putovanje na koje krećemo s Wintonom veličanstveno je baš kao i njegovi pejzaži i njegova glazba; izvana i iznutra. Damo li mu priliku, zauvijek će nas promijeniti.

“Wintonova proza mješavina je mišićavih opisa, duboke osjećajnosti i metafizike… Glazba prašine predivna je himna njegovoj domovini.”
Sunday Telegraph

“Misteriozan, bolan i lijep roman… zaslužuje mjesto jednog od klasika australske književnosti.”
Washington Post

“Neodoljiva priča. Jednom kada je uzmete, nećete je moći ispustiti.”
Independent

 

Tim Winton

Tim Winton rodio se 1960. u Perthu i jedan je od najpoznatijih suvremenih australskih pisaca. Prevođen na strane jezike i omiljen među čitateljima i književnim kritičarima, Winton je dobitnik više književnih nagrada, a dva njegova romana – The Riders (1995.) i Glazba prašine (2001.) – ušla su u uži izbor prestižne nagrade Man Booker. Filmska prava za Glazbu prašine otkupio je redatelj Phil Noyce, a uloge Georgie Jutland i Luthera Foxa odigrat će oskarovka Rachel Weisz i Colin Farrell. Tim Winton živi u Zapadnoj Australiji sa ženom i troje djece.

Moglo bi vas zanimati

×

Glazba prašine (tvrdi uvez)

Tim Winton

13.14 €
Dodajte u košaricu