-36 %
Profil

Genijalna prijateljica

Elena Ferrante

Prvi dio moćne sage o ženskom prijateljstvu koja je postala književni hit desetljeća.
17.12 € 128.99 kn
11.00 € 82.88 kn
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 11.00 € (82.88 kn)

Barkod: 9789533135328

Jezik izvornika: talijanski

Broj stranica: 350

Godina objavljivanja: 2016.

Prijevod: Ana Badurina

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 412 g

Veličanstveni roman koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, neusporediv s bilo čim dosad objavljenim.
The Guardian

Genijalna prijateljica

Pedesete godine prošlog stoljeća. Na ulicama siromašnog predgrađa Napulja upoznat će se dvije djevojčice; Elena i Lila. Jedna blaga i željna priznanja onih koji je okružuju, druga žestoka, nepokolebljiva i samosvjesna do najmanjeg atoma svog bića. Dvije djevojčice tu će započeti kompleksno, ali iznimno prijateljstvo koje će odrediti njihove sudbine.

Roman “Genijalna prijateljica” prvo je poglavlje priče o Eleni i Lili, prvi dio tetralogije o nezaboravnim junakinjama koje nastoje stvoriti život u okrilju zagušujuće, nasilne kulture. Djelo, koje se čita i kao izuzetna raskošna freska društva tijekom više desetljeća, Eleni Ferrante donijelo je svjetsku slavu, unisono oduševljenje kritike diljem svijeta, a njezini čitatelji i kritičari suglasni su u ocjeni – ovo je veličanstvena proza našeg doba.

„Romani Elene Ferrante toliko su intenzivno i nasilno osobni, doimaju se kao blistava ispovijest pred očima čitatelja.“
The New Yorker

„Svi bi trebali čitati sve na čemu piše ime Elena Ferrante.”
The Boston Globe

Elena Ferrante

Elena Ferrante umjetničko je ime talijanske spisateljice čiji identitet nije poznat javnosti jer ga taji još od objave svojeg prvog romana “Mučna ljubav” 1992. O tome tko stoji iza pseudonima, ne zna se mnogo, ali ono što je sigurno jest da je riječ o osobi koju vodeći svjetski kritičari i teoretičari smatraju jednim od najvažnijih imena suvremene svjetske književnosti. Kritičari diljem svijeta ubrajaju je među najvažnije svjetske autore našeg doba, časopis Foreign Policy 2014. uvrstio ju je među 100 najutjecajnijih svjetskih intelektualaca, a časopis Time 2016. među 100 najutjecajnijih pisaca svijeta. Na hrvatskom su objavljeni prijevodi njezinih romana “Dani zaborava”, “Mučna ljubav” “Lažljivi život odraslih”, “Mračna kći” te tetralogije koju čine romani: “Genijalna prijateljica”, “Priča o novom prezimenu”, “Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju” te “Priča o izgubljenoj djevojčici”, a koja joj je donijela i svjetsku slavu.

Moglo bi vas zanimati

×

Genijalna prijateljica

Elena Ferrante

17.12 € 128.99 kn
11.00 € 82.88 kn
Dodajte u košaricu