Profil

Farma

Tom Rob Smith

Izniman psihološki triler o obiteljskim tajnama, zločinima, ali i tankoj granici zdravog razuma i ludila.
15.79 €118.97 kn

Barkod: 9789533133997

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 303

Godina objavljivanja: 2015.

Prijevod: Saša Drach

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 414 g

Superioran psihološki triler.
Publishers Weekly

Farma

Radnja prati mladog muškarca, Daniela kojeg iznenada naziva otac i kaže mu da mu je majka Tilde smještena u psihijatrijskoj ustanovi u Švedskoj, zemlji u koju su se preselili nakon mirovine. Ubrzo nakon oca javlja se i majka koja govori sinu da stiže u London i moli ga da ne povjeruje ni u što što mu otac govori.

Poznati britanski pisac se u svom novom romanu, na iznimno inovativan način poigrava sa žanrovskim konvencijama skandinavskog trilera: izolirana farma, obiteljske tajne, okrutni zločin, moćna elita sklona zataškavanju i prešućivanju.

No maskirano u proces saznavanja istine i dokazivanja majčinog zdravog razuma, priča je o ljubavi, lojalnosti i vezama roditelja i djece: koliko se poznajemo, što prešućujemo, koliko smo spremni vjerovati, koliko smo se spremni žrtvovati i, na kraju, koliko nam je zapravo stalo.

Ovaj izniman psihološki triler čita se u jednom dahu, a Toma Roba Smitha na pisanje je inspirirala priča njegove vlastite obitelji.Iz kritika:

„Farma je još bolja od Djeteta 44. Zapravo, tako je dobra da ćete je brzo pročitati i onda biti ljubomorni na sve koje tek čeka ta avantura.“
Independent

„Jezovit, hipnotizirajuć i potpuno neodoljiv. Ove godine nećete pročitati bolji roman.“
Mark Billingham

Tom Rob Smith

Tom Rob Smith britanski je scenarist i pisac rođen 1979. godine u Londonu. Njegov je prozni prvijenac Dijete 44 prvi dio trilogije smještene u sovjetsku Rusiju nomiran za čak sedamnaest međunarodnih književnih nagrada, a osvojio je njih sedam među kojima su nagrade Ian Fleming za najbolji triler godine, nagrada Galaxy i Waverton. Ušao je u konkurenciju za nagradu Booker te Whitbreadovu nagradu (današnja nagrada Costa), britanska književna priznanja koji nisu sklona žanrovskoj produkciji. Nemali broj kritičara ističe kako je Farma, roman koji nije zamišljen kao dio većeg serijala i u kojem je autor napravio zaokret od ranijih djela, najbolje što je Tom Rob Smith dosad napisao, bolje od romana Dijete 44 kojim je, kako se napominje, postigao nemoguće – oduševio kritiku, ali i osvojio čitatelje diljem svijeta.

Moglo bi vas zanimati

×

Farma

Tom Rob Smith

15.79 €118.97 kn
Dodajte u košaricu