Profil

Evo nas, tu smo

Oliver Jeffers

Topla i iskrena slikovnica.
11.81 €88.98 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533136233

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 46

Godina objavljivanja: 2018.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 0 do 6 godina

Ilustracije: Oliver Jeffers

Visina: 28.8 cm

Širina: 24.7 cm

Težina: 540 g

Bilješke za život na planetu Zemlji.

Evo nas, tu smo

O, dobar ti dan i dobro došao na naš planet. Zovemo ga Zemlja.
Naš svijet zna biti jako zbunjujuće mjesto, pogotovo ako si na njega tek stigao. U glavi će ti se rojiti bezbroj pitanja, stoga krenimo u istraživanje svega važnog za naš planet i život na njemu.
Od neba i tla pa do ljudi i vremena, ove ti bilješke mogu poslužiti kao vodič koji će te pripremiti za početak putovanja. A mnogo ćeš toga i sam otkriti. Samo se sjeti ostaviti bilješke za sve ostale…
Neke su stvari na našem planetu prilično zamršene, no ima i onih krajnje jednostavnih: mnogo je nas koji dijelimo ovaj planet, stoga budi ljubazan.

Profil

Oliver Jeffers

Umjetnik koji se bavi stvaranjem slikovnica, slikarstvom, ilustracijom, kolažom, performansom i kiparstvom. Znatiželja i humor glavne su osobine njegovih radova.

Jeffersov angažman i rad prepoznati su na međunarodnoj razini pa su njegove hvaljene slikovnice prevedene na više od pedeset jezika te su prodane u više od 14 milijuna primjeraka diljem svijeta. Uz to što je objavio brojne autorske slikovnice, ilustrirao je i veliki broj slikovnica drugih autora. Njegovi su radovi bili izloženi u Bruklinškom muzeju u New Yorku, Irskom muzeju moderne umjetnosti u Dublinu, Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu i Palači Auersperg u Beču.

Oliver Jeffers dobitnik je mnogih nagrada uključujući i nagradu The New York Timesa za najbolju ilustriranu dječju knjigu, Bologna Ragazzi Award, Irish Book Award te United Kingdom Literacy Association Award.

Hrvatski su čitatelji s oduševljenjem prihvatili njegove slikovnice Pastele u štrajku, Pastele se vraćaju kući, Dug put kući, U ovoj je kući duh, Evo nas, tu smo, Sve što ćemo sagraditi u izvrsnim prijevodima Ozrena Doležala.

Oliver Jeffers odrastao je u Belfastu u Sjevernoj Irskoj, a trenutačno živi i radi u New Yorku.

Fotografija © Caroline Tompkins

Moglo bi vas zanimati

×

Evo nas, tu smo

Oliver Jeffers

11.81 €88.98 kn
Dodajte u košaricu