Profil

Djevojke

Emma Cline

Svjetska književna senzacija o djevojci koja ulazi u kult, temeljena na priči o Charlesu Mansonu.
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789533135427

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 260

Godina objavljivanja: 2016.

Prijevod: Saša Stančin

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 349 g

Ne znam što više zadivljuje – razumijevanje ljudskih bića ili majstorsko kontroliranje jezika.
Mark Haddon

Djevojke

Kalifornija, kraj šezdesetih. Na početku ljeta tinejdžerica Evie Boyd ugleda grupu djevojaka u parku i ostaje začarana njihovom slobodom. Evie posebno očara starija, fascinantna djevojka Suzanne. Usamljena Evie ubrzo biva uvučena u krug komune kojoj djevojke pripadaju i čini sve da bude prihvaćena. Kako bi u tome uspjela, sve više i više vremena provodi odvojena od majke i ritma svakodnevice ne sluteći da je sve bliže i bliže nezamislivom nasilju.

Fascinantan prvijenac koji je oduševio kritiku, priča o tinejdžerici i njezinu ulasku u kult, dijelom se oslanja na priču o Charlesu Mansonu i njegovoj kvazihipijevskoj komuni The Family odgovornoj za seriju brutalnih ubojstava 1969. Među žrtvama bila je i Sharon Tate, tada trudna supruga Romana Polanskoga.

No Djevojke su mnogo više od oslanjanja na poznatu i stravičnu priču. Maestralan roman Emme Cline kirurškom preciznošću ulazi u um djevojaka u nježnoj dobi, kad je želja za prihvaćanjem važnija od svega, ispisujući nezaboravan portret djevojaka koje se pretvaraju u žene, ali i onog trenutka u životu kad sve, tako lako, može poći u krivom smjeru.

„Superiorno napisano, briljantnim rečenicama. Cline vidi svijet precizno i velikodušno…. Mnogo što posljedica je autoričine sposobnosti da se, poput slika, osvrne i pogleda ponovo.“
New Yorker

„Nadilazi sva očekivanja… Spektakularno postignuće!“
The Times

Emma Cline

Emma Cline američka je spisateljica rođena 1989. godine, a Djevojke, objavljene u lipnju 2016., njezin su prvijenac koji je izazvao pravu nakladničku borbu – prava za objavljivanja u iznimno kratkom roku prodana su diljem svijeta i danas se čita na više od 35 jezika. Djelo je nakon objavljivanja postalo bestseler i dobilo iznimne pohvale i kritike kao jedan od najsnažnijih i najartikuliranijih glasova američke književnosti danas.

Moglo bi vas zanimati

×

Djevojke

Emma Cline

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu