Profil

Đavli od papira (tvrdi uvez)

Zoran Pilić

Eksplozija nasilja i smijeha u priči o dvojici pisaca s oboda onoga što zovemo zagrebačkom književnom scenom.
21.10 €158.98 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533192802

Broj stranica: 375

Godina objavljivanja: 2011.

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 488 g

Likovi ponekad toliko stvarni da biste ih – ako vam ponestane sreće – još danas mogli susresti na ulici.

Đavli od papira (tvrdi uvez)

Roman o Šamskom i Fredu, piscima s oboda onog što zovemo zagrebačkom književnom scenom. Baš nekako na desetu godišnjicu tragedije u Columbineu Šamski, koji je samo Šamski kao što je Sting samo Sting, nakon poduže stvaralačke pauze počinje raditi na romanu Tattoo. Priča je to o dvojici klinaca iz susjedstva, o onima uz koje odrastaju i nasilju koje se proteže od Columbinea, preko Erfurta, Virginia Techa, Jokele, Kauhajokija, pa sve do Winnendena i naselja Sloboština.

I dok Šamski, poput Tysona na kraju karijere, tetura između stvarnog života i fikcije, često ni sam ne znajući gdje završava jedno, a počinje drugo, Frederiku Čopu zvanom Fred događa se ono što najmanje želi – uspjeh. Cijeli svoj život Fred se svojski trudio ostati u zavjetrini anonimnosti, provlačiti se ispod radara, preživljavati s desetak čitatelja, a onda, romanom Franzenov protvanj, neočekivano i posve neplanirano, dospijeva u konkurenciju za jednu od najunosnijih književnih nagrada u regiji.

U eksplozijama nasilja i smijeha, između zbilje i umišljaja, zveckaju nevidljive škare ostavljajući iza sebe đavle od papira, likove ponekad toliko stvarne da biste ih – ako vam ponestane sreće – još danas mogli susresti na ulici.

Zoran Pilić

Zoran Pilić rođen je 1966. u Zagrebu. Objavio je Doggiestyle (zbirka priča, 2007.), Krimskrams (roman, 2009.), Đavli od papira (roman, 2011.), Dendermonde (poezija, 2013.), Nema slonova u Meksiku (zbirka priča, 2014.), Kad su Divovi hodali zemljom (zbirka priča, 2018.).

Moglo bi vas zanimati

×

Đavli od papira (tvrdi uvez)

Zoran Pilić

21.10 €158.98 kn
Dodajte u košaricu