-20 %
Profil

Dani zaborava

Elena Ferrante

Bespoštedna, maestralna analiza boli ostavljene žene.
Roman koji je skandalizirao, ali i opčinio Italiju nakon objave.
15.80 €
12.64 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 12.64 €

Barkod: 9789533139722

Jezik izvornika: talijanski

Broj stranica: 236

Godina objavljivanja: 2023.

Prijevod: Ana Badurina

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 320 g

Dani zaborava“ moćan je roman koji slama srce.
Jhumpa Lahiri

Dani zaborava

Priča o Olgi, ženi na pragu 40-ih, majci dvoje djece, koju ostavi suprug zbog mlađe žene. Njezini neočekivani „dani zaborava“ pretvaraju se u slobodni pad u najmračnije zakutke duše, a kad se nađe zatočena unutar četiri zida svojeg stana, Olga je prisiljena suočiti se s vlastitim demonima, izglednim gubitkom identiteta i mogućnošću da se život više nikad ne vrati u normalu.

Prvi hrvatski prijevod jednog od najuzbudljivijih i najvažnijih glasova suvremene svjetske književnosti – roman koji je skandalizirao, ali i opčinio Italiju nakon objave – emocionalni je slobodni pad, bespoštedna, maestralna literarna analiza boli, povrijeđenosti i ljutnje, koja malo koga može ostaviti ravnodušnim.

„Nevjerojatno precizna slika uma u izvanrednom stanju… uma koji postaje bojno polje razuma i ludila, preživljavanja i eksplozije.“
New Yorker

„Nećete naći precizniji portret ostavljene žene niti portret koji će vas više uznemiriti. Neka obrati pozornost svatko tko razmišlja o preljubu – upravo ćete ovo učiniti svom bračnom drugu.“
The Times

 

Elena Ferrante

Elena Ferrante umjetničko je ime talijanske spisateljice čiji identitet nije poznat javnosti jer ga taji još od objave svojeg prvog romana “Mučna ljubav” 1992. O tome tko stoji iza pseudonima, ne zna se mnogo, ali ono što je sigurno jest da je riječ o osobi koju vodeći svjetski kritičari i teoretičari smatraju jednim od najvažnijih imena suvremene svjetske književnosti. Kritičari diljem svijeta ubrajaju je među najvažnije svjetske autore našeg doba, časopis Foreign Policy 2014. uvrstio ju je među 100 najutjecajnijih svjetskih intelektualaca, a časopis Time 2016. među 100 najutjecajnijih pisaca svijeta. Na hrvatskom su objavljeni prijevodi njezinih romana “Dani zaborava”, “Mučna ljubav” “Lažljivi život odraslih”, “Mračna kći” te tetralogije koju čine romani: “Genijalna prijateljica”, “Priča o novom prezimenu”, “Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju” te “Priča o izgubljenoj djevojčici”, a koja joj je donijela i svjetsku slavu.

Moglo bi vas zanimati

×

Dani zaborava

Elena Ferrante

15.80 €
12.64 €
Dodajte u košaricu