Profil

Četiri godišnja doba (tvrdi uvez)

Nikola Batušić

Memoarski intonirani putopisi o putovanjima u Njemačku, bivši Sovjetski Savez i Italiju.
19.78 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533192079

Broj stranica: 238

Godina objavljivanja: 2011.

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 350 g

Knjiga odiše biofilnom energijom, izvanredno duhovitom autoironijom i uopće smislom za veselu stranu života.

Četiri godišnja doba (tvrdi uvez)

Svojevrsni nastavak autorova memoarskog prvijenca “Na rubu potkove” (Zagreb, 2006.), koji je doživio respektabilnu recepciju i kritike i čitateljske publike, ova Batušićeva knjiga donosi memoarski intonirane putopise u kojima su opisana putovanja u Njemačku, bivši Sovjetski Savez te Italiju.

Iako se zbivanja odvijaju izvan Batušićeva dosadašnjega utvrđenoga područja – njegova urbsa – izvan “zidina” Lenucijeve potkove, i ova je knjiga puna sjećanja na Zagrepčane, piščeve prijatelje, mnoge znamenite umjetnike i intelektualce.

Batušić sa sjetom i blagim humorom pripovijeda o minulim vremenima, o tome kako se nekoć putovalo u svijet i kako je izgledao susret našijenca s udaljenim metropolama.

Iako je knjiga pisana u razdoblju kad je autor bolovao od teške bolesti, ona odiše biofilnom energijom, izvanredno duhovitom autoironijom i uopće smislom za veselu stranu života.

Nikola Batušić

Nikola Batušić (1938. – 2010.). Dugogodišnji profesor povijesti drame i kazališta na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Teatrolog, književni povjesničar, kazališni kritičar i leksikograf. Predavač na mnogim nacionalnim i međunarodnim sveučilištima. Autor brojnih knjiga iz povijesti hrvatskoga kazališta i dramske književnosti te urednik niza izdanja hrvatskih pisaca u renomiranim bibliotekama. Član uprave nacionalnih i međunarodnih znanstvenih i stručnih društava. Od 1994. redoviti član HAZU. Među njegovim djelima ističu se: Hrvatska kazališna kritika (1971.), Hrvatska drama od Demetra do Šenoe (1976.), Povijest hrvatskoga kazališta (1978.), Gavella: književnost i kazalište (1983.), Skrovito kazalište: ogledi o hrvatskoj drami (1984.), Hrvatska drama 19. stoljeća (1986.), Uvod u teatrologiju (1991.), Narav od fortune: studije o starohrvatskoj drami i kazalištu (1991.), Studije o hrvatskoj drami (1999.), Književni protusvjetovi: poglavlja iz hrvatske moderne (,2001., sa Zoranom Kravarom i Viktorom Žmegačem), Starija hrvatska drama (2002.), Na rubu potkove (2006.) i Riječ mati čina (2007.). Dobitnik je nekoliko književnih nagrada, a 2005. dodijeljena mu je državna nagrada Vladimir Nazor za životno djelo u području kazališne umjetnosti.

Moglo bi vas zanimati

×

Četiri godišnja doba (tvrdi uvez)

Nikola Batušić

19.78 €
Dodajte u košaricu