Profil

Cesta

Cormac McCarthy

Ovo je pravi književni dragulj. Knjiga koja je u pohvalama ujedinila čitatelje i književne kritičare diljem svijeta.
Priča o kušnji i snazi roditeljske ljubavi, o želji da se usred tame i beznađa očuva iskra čovječnosti.
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789531210447

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 202

Godina objavljivanja: 2009.

Prijevod: Tatjana Jambrišak

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 324 g

Nevjerojatno lijep i tužan roman… remek-djelo.
Entertainment Weekly

Zastrašujuće i predivno…
New York Post

Zarobit će i najhladnije ljudsko srce.
Sunday Star

Roman zastrašujuće ljepote…
Kirkus Reviews

Cesta

Nakon neimenovane kataklizme, slijedeći opustjele autoceste, otac i sin putuju Amerikom. No svijeta kakvog poznajemo više nema – klima se promijenila, životinje nestale, sve je prekriveno debelim slojem pepela, a zemljom vladaju kanibalizam i nasilni kultovi… Između njih i očaja koji ih okružuje tek su jedan revolver s tri metka i puno ljubavi, a put koji se pred ocem i desetogodišnjakom nalazi na kušnju će ubrzo staviti i jedno i drugo…

Ovo je pravi književni dragulj. Knjiga koja je u pohvalama ujedinila čitatelje i književne kritičare diljem svijeta okrutna je, uzbudljiva i mračna odiseja, agonija bijega i skrivanja, no ponajprije: priča o kušnji i snazi roditeljske ljubavi, o želji da se usred tame i beznađa očuva iskra čovječnosti. Elementarna, mračna i eliptična, McCarthyjeva rečenica ima snagu poezije, a roman u koji je utkana jedna je od najmoćnijih vizija svijeta od kakvog nas dijeli možda tek slučaj.

“Ako se netko u američkoj književnosti približio starozavjetnom proroku, onda je to u ovoj knjizi postigao Cormac McCarthy.”
Publishers Weekly

“Možda i prvo doista veliko djelo američke umjetnosti u novom stoljeću.”
O, The Oprah Magazine

“Oporuka ponoru najvećih roditeljskih strahova…”
Michael Chabon, New York Review of Books

Cormac McCarthy

Cormac McCarthy (1933. – 2023.) Jedan od najcjenjenijih suvremenih američkih pisaca. Za roman Cesta nagrađen je Pulitzerovom nagradom 2007. godine. McCarthy je autor devet romana i dobitnik mnogih uglednih književnih priznanja, između ostalih Faulknerove i Nacionalne književne nagrade, ali najveći uspjeh kod publike i književne kritike donosi mu upravo priča o ocu i sinu koji postapokaliptičnom Amerikom putuju prema obali. Ostali važniji naslovi: The Orchard Keeper, Blood Meridian, Svi lijepi konji… te Nema zemlje za starce, koji je braći Coen poslužio kao predložak za Oscarom višestruko nagrađivani film.

Moglo bi vas zanimati

×

Cesta

Cormac McCarthy

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu