-10 %
Profil

Brojalica

Julia Donaldson

Prekrasno ilustrirana slikovnica prepuna zanimljivih i precizno oblikovanih stranica koje se otvaraju, a sadrži i zabavnu igru – potragu za paučićima koji su razasuti po cijeloj knjizi.
13.14 €
11.83 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 11.83 €
Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533138299

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 46

Godina objavljivanja: 2021.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 3 do 6 godina

Ilustracije: Sharon King - Chai

Visina: 26.7 cm

Širina: 20 cm

Težina: 472 g

Uz ovu će knjigu djeca naučit brojiti te imenovati mladunce raznih životinja, a usput će se dobro i zabaviti.

Brojalica

Kreativan sadržaj za djecu koja započinju s učenjem brojeva, ali i za one koji vole slušati ritmične i rimovane stihove te promatrati ilustracije sa životinjama.

Uz ovu će knjigu djeca naučit brojiti te imenovati mladunce raznih životinja, a usput će se dobro i zabaviti. Maleni paukovi nalaze se na ponekim stranicama slikovnice, pa zadatak koji djecu iznenadi na kraju priče je da ih pokušaju sve uočiti i izbrojati, tako da avantura istraživanja slikovnice kreće ispočetka, ali ovaj put sa uočavanjem nekih drugih vizualnih elemenata.

Dječja igra je ključna za njihov razvoj i dobro je znano da djeca rado i s lakoćom kroz igru uče, a to je ujedno i prilika da se roditelji povežu sa djecom, kao i odgajatelji, učitelji. Upravo su ovakve razigrane, a ujedno i edukativne slikovnice koje potiču interaktivnost, glumu (oponašanje glasanja životinja, odnos mame i mladunčadi, oponašanje pokreta mladunaca ili njihovih roditelja i sl.), učenje, pamćenje stihova, razvijanje osjećaja za ritam i rimu, istraživanje… savršeni materijali za vrtiće, razrednu nastavu, glumačke skupine, kreativne radionice ili jednostavno kvalitetno zajedničko provedeno vrijeme djece i roditelja.

Julia Donaldson i Sharon King-Chai

Julia Donaldson najnagrađivanija je britanska autorica slikovnica čiji se knjige prodaju u milijunima primjeraka te prevode na više od 75 jezika svijeta. Njezine su rime zabavne, lako se pamte, priče su tople i sa sretnim završetkom, a likovi toliko očaravajući da se i djeca i odrasli s njima odmah poistovjećuju. Hrvatskoj publici poznata je po hit-slikovnicama o domišljatoj i šutljivoj bubamari: Što je bubamara čula, Što je bumbara čula ovaj put, Što je bubamara čula na odmoru, Što je bubamara čula na moru te duhovitim i poučnim slikovnicama Kućicu treba dijeliti, Raspjevana sirena, Princeza i čarobnjak te Šećerko i Jednoroga. Brojalica je naslov iz njezine najnovije serije inovativnih slikovnica s neobičnim otvaralicama i posebno rezanim dijelovima stranica, koju je osmislila u suradnji s iznimno kreativnom umjetnicom Sharon King-Chai.

Slikovnice Julije Donaldson nebrojeno su puta adaptirane za kazalište i animirane filmove, a sve više njezinih naslova smatra se suvremenim klasicima književnosti za djecu. Julia Donaldson neumorno stvara i dalje, a mi, kao i brojna publika diljem svijeta s veseljem iščekujemo svaku njezinu novu priču.

Više o autorici doznajte na www.juliadonaldson.co.uk.

Sharon King-Chai rođena je i odrasla u Australiji, a nakon završenog studija vizualnih komunikacija seli se u London gdje započinje razvijati karijeru likovne umjetnice. Zaljubila se u knjige i pripovijedanje priča glazbom te radi kao ilustratorica i dizajnerica u glazbenoj industriji te izdavaštvu knjiga. Sharonina su strast eksperimentiranje i inovacije, obožava istraživati različite formate i stilove ilustriranja. Rado se služi neobičnim materijalima i često ih pronalazi u prirodi, pa tako u stvaranju svojih umjetničkih radova koristi krumpir, kupine, luk, perje, grančice… Velika joj je čast bila ilustrirati stihove popularne britanske autorice Julije Donaldson u slikovnici Brojalica pri čemu je koristila lišće, voće, povrće… te brojne zanimljive i precizno oblikovane otvaralice koje dodaju novu, interaktivnu dimenziju rimovanim stihovima za najmlađe. Dobitnica je brojnih nagrada i surađuje sa svjetskim prestižnim izdavačkim i diskografskim kućama.

Više o ilustratorici doznajte na www.sharonkingchai.com.

×

Brojalica

Julia Donaldson

13.14 €
11.83 €
Dodajte u košaricu