Profil

Bolero (tvrdi uvez)

Davor Suhan

Utopijski roman koji raspliće bolne neodumice iz prošlosti i otvara nove horizonte budućnosti na ovim prostorima.
19.78 €149.03 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533193632

Broj stranica: 245

Godina objavljivanja: 2011.

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 422 g

Bolero je jedina Istina o Sarajevu, sve drugo je tek igra sjena.

Bolero (tvrdi uvez)

Taktovima Ravelovog Bolera koji je pratio nezaboravan nastup pobjedničkog klizačkog para na Zimskoj olimpijadi u Sarajevu 1984. godine počinje roman Bolero. Deset godina poslije, u ratnom, ranjenom Sarajevu upoznaju se profesor gitare Martin i časna sestra Sara, zajednički zbrinjavajući sedmero djece kojima treba pružiti ljubav i budućnost.

Kako kaže autor u prologu romana – „ova priča posvećena je ljudima koji su odrastali u državi čiji su mnogi stanovnici, kao i oni, godinama „živjeli u oblacima”, sve dok ih jednoga dana život nije snažno bacio na zemlju da podijele sudbinu onih koji su oduvijek stajali čvrsto na tlu, duboko ukopani u svoje ratne rovove. Pad je bio težak i mnogi su od siline udarca postali „zemljani”, ali oni su zauvijek ostali djeca Neba, uvijek okrenuti licem prema Suncu.“

Jednostavne strukture i razgovornog stila, Bolero poziva na duhovno traganje u terminima indijske filozofije, da bi u strastvenom krešendu, poput Ravelovog Bolera, obećao novi život. 

Bolero je roman o spoznaji. O spoznaji pravih vrijednosti u sustavu u kojem su sve vrijednosti izvrnute, o spoznaji Istine u vrijeme kada svaka od strana ima svoju istinu i spoznaji Ljubavi, kao univerzalne, neuništive veličine koja pokreće svijet – objasnila je Elfrida Matuč Mahulja u predgovoru, dok je Vesna Krmpotić Bolero popratila riječima:

„Spomenuto načelo jednote, koje spaja čovjekovu dušu i Svedušu – ono niti ugrožava, niti vrijeđa bilo koju od religija, ili duhovnih stremljenja. Naprotiv, prepoznaje se u korijenu svake.“

 

Davor Suhan

Davor Suhan rođen je 1962. u Koprivnici, osnovnu školu završio je u Virovitici, a srednju školu i faklutet u Splitu. Živi u Šibeniku.

Profesor je fizičke kulture, bavi se književnim radom i publicistikom te razvojem odgojnih programa kroz rekreaciju i sport. Svoje interese za filozofiju vedante, pedagogiju i prosvjetu objedinio je u pedagoškom programu po uzoru na Sathya Sai odgoj u duhu ljudskih vrijednosti, koji je dobio izvrsne recenzije uglednih pedagoga. Bolero je njegov prvi roman, a piše i duhovnu poeziju te edukacijsko-nastavne priručnike.

Moglo bi vas zanimati

×

Bolero (tvrdi uvez)

Davor Suhan

19.78 €149.03 kn
Dodajte u košaricu