Profil

Bistro apetit

Christian Cabalier

Recepti iz najboljega hrvatskog restorana.
Kuhanje u kojemu se vidi da je hrana i strast i život i u kojemu Cabalierova jela pričaju priču.
26.41 €198.99 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533133126

Broj stranica: 198

Godina objavljivanja: 2014.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20 cm

Širina: 20 cm

Težina: 574 g

Obožavam Cabalierovo precizno i jednostavno kuhanje nakon kojega nas svaki put, trima namirnicama na tanjuru, očara.
Tom Gretić, kuhar

Bistro apetit

U uvodu svoje prve kuharice “Bistro Apetit” masterchef Christian Cabalier, vlasnik istoimenoga zagrebačkog restorana, piše:

„Da sam bolji govornik, više bih pričao o sebi. Da imam više umjetničkih sklonosti, možda bih crtao. Ali ne mogu ni jedno ni drugo, rođen sam da kuham i oduševljavam svojim jelima.“

Cabalier doista nije slikar, ali “Bistro Apetit” kuharica je koju slobodno možemo nazvati primijenjenom gastronomskom umjetnošću. Vrhunske fotografije kreiranih jela koje je snimila Biljana Gaurina to i pokazuju.

Na kraju kuharice objavljeni su provjereni temeljni recepti kao početak mnogih opisanih jela, kao i kulinarski pojmovi s kojima ćete se susresti.

Nesumnjivo je riječ o kuharici koja će nam omogućiti da se, uživajući u pripremi jela, i za vlastitim stolom osjećamo kao gosti vrhunskoga restorana, ali će i nadahnuti mnoge mlade kuhare.

“Neodoljiva zbirka jela koje Cabalier priprema u najboljemu hrvatskom restoranu naša su mala vrata kvalitetne bistronomske kuhinje, pomalo eksperimentalni haute cuisine s temeljima na tradicionalnoj kuhinji”
Hrvoje Petrić u predgovoru

 

Christian Cabalier

Christian Cabalier rođen je u Klagenfurtu 1965. gdje je nakon kuharske škole započeo karijeru, a iskustvo je poslije stjecao u vrhunskim švicarskim restoranima i hotelima. Pet je godina bio direktor i chef bečke Cantinette Antinori. Titulu masterchefa dobio je 1992. u Klagenfurtu. U studenome 2006. godine otvorio je u Zagrebu Bistro Apetit. Dobitnik je triju prestižnih nagrada: za najbolji restoran u Zagrebu i Hrvatskoj dvije godine zaredom (nagrada „Dobri restorani“ 2012. i 2013.) te za najbolji poslovni restoran u Zagrebu (nagrada „Gastrofej“ 2012.).

Moglo bi vas zanimati

×

Bistro apetit

Christian Cabalier

26.41 €198.99 kn
Dodajte u košaricu
×

Dragi čitatelji,

od 28. ožujka do 15. travnja nismo vam u mogućnosti isporučiti knjige jer selimo skladište.

Kako bismo vam zahvalili i nagradili one koji će ipak naručiti svoje knjige te strpljivo čekati dostavu, za narudžbe od 28. ožujka do 15. travnja darujemo kupcima knjigu gratis, a birati možete između triju ponuđenih naslova.

Hvala na svakoj kupljenoj knjizi!

Srdačno,

Vaš Profil