Profil

Biosupruga

Michal Viewegh

Kroz stvarne i izmišljene opreke najčitaniji češki pisac otkriva smiješno-gorku stranu ispremiješane abecede suvremenog bračnog života, razumijevajući sve, ali ne štedeći ništa i nikoga.
11.81 €88.98 kn

Barkod: 9789533192734

Jezik izvornika: Češki

Broj stranica: 188

Godina objavljivanja: 2011.

Prijevod: Branka Čačković

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 228 g

Tko ne želi biti protjeran, morat će početi učiti.

Biosupruga

Nedugo nakon svadbe uspješni pisac Mojmir, veteran iz mnogih sentimentalnih bitaka, shvaća da živimo u vremenu u kojem dobre stare bajke (npr., ona o Modrobradom) dobivaju novi kraj, a muško-ženska situacija pod drvetom spoznaje višestruko se zakomplicirala.

Za početak: vrt više nije rajski, nego je bio. Za kraj: ako u biovrtu plahe knjižničarke, svoje donedavno naivne supruge Hedvike još i može prepoznati jabuku (i zmiju!), pravila su potpuno nova: tko ne želi biti protjeran, morat će početi učiti.

Mars i Venera, materijalno i duhovno, razum i osjećaji – kroz stvarne i izmišljene opreke najčitaniji češki pisac Michal Viewegh otkriva smiješno-gorku stranu ispremiješane abecede suvremenog bračnog života (seks, roditeljstvo, preljub…), razumijevajući sve, ali ne štedeći ništa i nikoga.

Michal Viewegh

Knjige Michala Viewegha prevedene su na dvadesetak jezika, po njima je snimljeno više filmova, a postavljane su i kao kazališne predstave. Karakterističan spoj humornog i sentimentalnog, ironičnog i misaonog u njegovim djelima pretvorio ga je u miljenika europske književne publike.

Moglo bi vas zanimati

×

Biosupruga

Michal Viewegh

11.81 €88.98 kn
Dodajte u košaricu