Profil

Biljke koje njeguju

Kornelija Benyovsky Šoštarić

Više od 50 recepata za prirodnu njegu kože i kose.
Senzacionalan priručnik proslavljene vrtlarice Kornelije Benyovsky Šoštarić, autorice čija knjiga "Zeleni kvadrat" uživa kultni status prve knjige o organskom vrtlarstvu.
39.68 €298.97 kn

Barkod: 9789533135489

Broj stranica: 336

Godina objavljivanja: 2017.

Vrsta uveza: meki

Visina: 21 cm

Širina: 16 cm

Težina: 889 g

Većina preparata koje sam osmislila mogu se čak i pojesti, što može dokazati i moja kći, koja mi uvijek krade s lica masku od borovnica i meda.

Biljke koje njeguju

Nakon golema uspjeha “Zelenog kvadrata”, zdravlje iz organskog vrta, prve knjige savjeta omiljene televizijske vrtlarice i najznačajnijeg priručnika o organskom vrtlarstvu u Hrvatskoj, stiže  knjiga Kornelije Benyovsky Šoštarić kojoj, vjerujte nam, nećete moći odoljeti!

U njoj se nalazi više od 50 recepata za kreme, maske, losione, tonike, regeneratore i mnoštvo drugih pripravaka za njegu tijela i kose bez štetnih sastojaka. Recepti su postupno objašnjeni, sa slikama koji pokazuju faze izrade i sve ih je lako moguće napraviti kod kuće.

Autorica je iskusna vrtlarica koja godinama uzgaja svoj vrt i koristeći se raznovrsnim povrćem i ljekovitim biljkama dugo je eksperimentirala i napravila na stotine proizvoda. U ovoj knjizi pokazuje nam najbolje preparate iz svog „testnog laboratorija“ koji su najkorisniji i koje je lako napraviti kod kuće. Za njihovu izradu potrebne su vam biljke iz organskog uzgoja jer biljke kojima se hranimo sadrže fantastična i korisna svojstva.

Kao što sama autorica kaže: „Zapravo ne bi trebalo biti velike razlike u razmišljanju o onome što jedemo i o onome što stavljamo na svoju kožu… Istražujući i eksperimentirajući s različitim biljkama iz svog vrta, pripremila sam do sada stotine različitih pripravaka. S nekima nisam bila zadovoljna jer su bili prekomplicirani i uzimali su previše vremena. No mnogi su bili toliko jednostavni i učinkoviti da su postali i ostali svakodnevni dio mojih malih jutarnjih i večernjih rituala. Većina tih preparata koje sam osmislila mogu se čak i pojesti, što može dokazati i moja kći, koja mi uvijek krade s lica masku od borovnica i meda.“

Ova je izvanredna knjiga, prva takva u Hrvatskoj, namijenjena svim ženama koje žele zablistati i osjećati se bolje uživajući u u svojim malim ritualima i opuštajućim zadovoljstvima.

Kornelija Benyovsky Šoštarić

Kornelija Benyovsky Šoštarić rođena je u Zagrebu 1969., gdje i danas živi. Nakon studija na Agronomskom fakultetu stekla je zvanje inženjerke vrtlarstva i oblikovanja pejzaža. Iako iza sebe ima niz projekata iz područja oblikovanja vrtova, najveći dio radnog vijeka provela je kao novinarka i urednica na Hrvatskoj radioteleviziji. Publika je uglavnom prepoznaje po popularnoj televizijskoj emisiji Vrtlarica koja promovira organsko vrtlarstvo kao dio kulture življenja. Autorica je i nekoliko knjiga iz tog područja, od kojih je najpoznatija Zeleni kvadrat, zdravlje iz organskog vrta (2010). Ovaj bestseler kultno je djelo koje je, prema tvrdnjama mnogih, iz temelja promijenio klasičan konvencionalan način vrtlarstva u Hrvatskoj, ali i u susjednim zemljama. U izdanju Profila uz Zeleni kvadrat objavljeni su i Vrtlarski dnevnik i Biljke koje njeguju.

Moglo bi vas zanimati

×

Biljke koje njeguju

Kornelija Benyovsky Šoštarić

39.68 €298.97 kn
Dodajte u košaricu