Profil

Angela Merkel

Stefan Kornelius

Portret donedavno najmoćnije žene Europe.
17.12 €128.99 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533133706

Jezik izvornika: njemački

Broj stranica: 288

Godina objavljivanja: 2014.

Prijevod: Boris Perić

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 414 g

Najzanimljiviji politička knjiga objavljena 2014. godine – prosvjetljujuća i snažnih zaključaka.
Theo Sommer, Die Zeit

Napisano vrlo pedantno.
Torsten Kraul, Die Welt

Angela Merkel

Njemačka kancelarka Angela Merkel donedavno je nedvojbeno bila najmoćnija ličnost Europe. Njezine odluke bitno su utjecale ne samo na život svakog Nijemca i Njemice, nego i na život svakog stanovnika Europske Unije, ali i zemalja koje nisu članice zajednice europskih država. O njoj se mnogo pisalo, ali se zapravo o Angeli Merkel malo zna.

Stefan Kornelius, novinar njemačkog dnevnog lista Süddeutsche Zeitung, pratio je njezinu karijeru otkad se ona prije 24 godine kao mlada djevojka pojavila na političkoj sceni Njemačke, dobro ju je upoznao pa zna i kako ona razmišlja i kako kao političarka djeluje.

Na temelju tih spoznaja, ali i uz pomoć kancelarke same, napisao je ovu njezinu zanimljivu biografiju, u kojoj je ona iznimno precizno portretirana iz vrlo različitih kutova. Autor se potanko bavio i njezinom posebnom sklonošću prema Sjedinjenim Američkim Državama, opisao složene odnose koje je razvila s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a jedan je od najzanimljivijih dijelova onaj u kojem objašnjava kako je Angela Merkel promijenila odnos Nijemaca prema vlastitoj prošlosti, posebno kad je riječ o holokaustu. Naravno, tu je i prikaz poteza što ih je Angela Merkel povukla da ojača njemački položaj prve zemlje Europske Unije.

„Ovom knjigom Kornelius zatvara važnu analitičku prazninu. Nitko prije njega nije uspio skupiti toliko informacija o Angeli Merkel i njezinoj vanjskoj i europskoj politici. Ova se knjiga može čitati i kao putokaz kako da se iziđe iz financijske i gospodarske krize.“
Karl-Rudolf Korte, FAZ

 

Stefan Kornelius

Stefan Kornelius (1965.), njemački novinar i publicist, dugogodišnji je novinar, urednik i komentator vodećeg njemačkog dnevnika, münchenskog Süddeutsche Zeitinga. Završio je studij povijesti, politike i prava, 1987. se zaposlio u tom listu, a od 2001. djeluje kao urednik. Bio je i dopisnik iz bivšeg njemačkog glavnog rada Bonna i iz Washingtona. Njegovi vanjskopolitički i unutarnjopolitički komentari izazivaju veliku pozornost, ali i reagiranja, posebno njegovi kritični stavovi prema ruskoj politici u Europi i na Bliskom istoku. Dobar je poznavatelj politike Angele Merkel, koju osobno poznaje još od njezinih ranih političkih dana. Napisao je knjige Al Gore – Mission Klima: Sein Leben – seine Ziele (2007.), Der unerklärte Krieg, Deutschlands Selbstbetrug in Afghanistan (2009.), Deutsche Soldaten im Krieg (2010.), Barack Obama: Aufstieg, Krise, zweite Chance (2012.), Angela Merkel. Die Kanzlerin und ihre Welt (2013.).

Moglo bi vas zanimati

×

Angela Merkel

Stefan Kornelius

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu