Profil

Adamu s ljubavlju (tvrdi uvez)

Natalija Princi

Kako se koristiti najvećim darom koji je Bog predao ljudskom rodu i poslušati više biće u sebi samome.
21.10 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533193373

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 149

Godina objavljivanja: 2011.

Prijevod: Vesna Stričević-Šolić

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 258 g

Razum je, a ne tjelesno savršenstvo, kruna čovjekova razvoja i konačni znak zrelosti.

Adamu s ljubavlju (tvrdi uvez)

Prekrasan, mlad, razmetljiv Adam besposleno ljenčari na kupoli Sikstinske kapele, potpuno nesvjestan svoje duhovne nagosti – to je polazna točka knjige Adamu s ljubavlju koja upućuje da tu sliku pogledamo umom umjesto očima. Autorica Natalija Princi vodi nas putem duhovne evolucije kojim je Adam krenuo baš u trenutku posvećenja, ovjekovječenog na svodu Sikstinske kapele. Tko je Eva i zašto ju je Bog stvorio nakon što je dovršio Adama? Tko je Zmija i zašto kazna za prihvaćanje njezine ponude? I napokon, zašto je Bog dao čovjeku slobodnu volju ako je želio poslušnost? Prateći Adama i Evu od izgona iz raja do današnjih dana autorica podsjeća na potrebu duhovnog buđenja, toliko aktualnog u današnjem trenutku.

Kako poslušati više biće u sebi samome i preuzeti odgovornost za vlastiti život? Upravo koristeći razum, dar koji je Bog dao jedino čovjeku i time ga izdvojio od ostalog životinjskog svijeta. Razum je, a ne tjelesno savršenstvo, kruna čovjekova razvoja i konačni znak zrelosti. Zašto je nužno naučiti ga koristiti, odgajati djecu za kritičko mišljenje i napustiti uvriježene obrasce reagiranja? Jer kada poznati način života umre, a drugi još nije rođen, samo pravi alkemičari života, poput feniksa mogu ustati iz pepela, rođeni kao zrelija i odgovornija ljudska bića.

Natalija Princi ponovno preispituje mitove i slike ugrađene u kolektivnu svijest i zaključuje da je evolucija svijesti nužna.

Natalija Princi

Natalija Princi pohađala je 2007. godine u Londonu stručni seminar Anthonyja Robbinsa, jednog od najutjecajnijih trenera za osobni razvoj na svijetu, nakon čega se posvećuje sociologiji, psihologiji i life coachingu. U Italiji je pohađala Istituto tecnico commerciale e per geometri F. Saveri, a ekonomiju diplomirala u Splitu. Godine 2009. diplomirala je i na novoosnovanom Bajamontijevu institutu za viši life coaching u Splitu, koji odlikuje sokratovski pristup učeniku.

Moglo bi vas zanimati

×

Adamu s ljubavlju (tvrdi uvez)

Natalija Princi

21.10 €
Dodajte u košaricu