Dostava i način plaćanja

NARUČIVANJE I DOSTAVA

Cijene proizvoda i dostave izražene su u eurima (€) s uključenim iznosom PDV-a. Cijene i ostale pogodnosti, popusti, darovi i sl., važeći su na dan ispostavljanja narudžbe. Važeći je izvorni račun koji primate prilikom plaćanja odnosno dostave na temelju uvjeta objavljenih na ovoj stranici i potvrđenih prilikom obrade narudžbe, osim kod prednarudžbe za knjige koje još nisu izašle iz tiska, gdje nakon narudžbe primate važeći predračun.

Troškovi pakiranja i dostave na području Republike Hrvatske iznose 5,90 €, a za narudžbe u vrijednosti iznad 40,00 € pakiranje i dostava su besplatni.

Knjige dostavljamo odmah sa zaliha, osim u slučaju prednarudžbe kada ih dostavljamo odmah po primitku naslova na skladište o čemu Kupca obavještavamo prilikom izrade narudžbe i ispostavljanja predračuna.

Sve narudžbe pristigle radnim danom od 8 do 14 sati bit će obrađene istoga dana, dok ćemo one pristigle izvan tog vremena obraditi tijekom sljedećeg radnog dana, nakon čega slijedi proces kompletiranja, pakiranja i slanja. Narudžbe izvršene tijekom neradnih dana obrađujemo prvog radnog dana.

Rok je isporuke paketa u RH od 3 do 7 radnih dana od narudžbe. Pakete dostavljamo dostavnim službama DPD i HP. Dostava na hrvatske otoke i udaljena mjesta u RH traje i do 15 radnih dana, a sve ovisi o rasporedu dolaska dostavne službe na ta mjesta. Za više informacija o dostavi provjerite raspored na sljedećim poveznicama:

https://www.dpd.com/hr/hr/slanje-paketa/slanje-unutar-hrvatske/?gclid=EAIaIQobChMI6eWaqrXa-wIVg-R3Ch2bxAfZEAAYASABEgLBC_D_BwE
https://www.posta.hr/paket24-dostavlja-pakete-do-10-kilograma-na-sve-otoke-8763/8763

U rok isporuke uključen je dan obrade narudžbe, vrijeme potrebno za prikupljanje i pakiranje paketa te isporuka od strane dostavne službe. Rok isporuke može se produljiti u slučaju izvanrednog događaja koji Prodavatelj nije mogao predvidjeti niti spriječiti. U tom će slučaju Kupac biti na vrijeme obaviješten o predviđenom roku isporuke.

Cijene i rokovi dostave u inozemstvu ovise o zemlji u koju se paket šalje te o težini pošiljke. Prije narudžbe za inozemstvo javite nam se na adresu e-pošte webshop@profil.hr pa ćemo Vam poslati izračun.
 
Ako je pošiljka vidljivo oštećena pri dostavi, molimo da takvu pošiljku Kupac ne preuzima nego da nam se javi na adresu e-pošte  webshop@profil.hr kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poduzeli radnje kako bi Kupac dobio neoštećenu pošiljku.

Pridržavamo pravo da iznimno odustanemo od izvršenja narudžbe u slučajevima kada nam na zalihama ponestane naručenih knjiga. Pridržavamo pravo poništenja izvršenja narudžbe u slučaju da Kupac ne plati svoju narudžbu u roku od 7 dana nakon primitka poruke e-pošte s uputama za plaćanje internetskim bankarstvom ili ako narudžbenica nije bila ispunjena u skladu s Uvjetima poslovanja ili ako je došlo do očite pogreške u cjeniku. U svim tim i sličnim slučajevima obavijestit ćemo Kupca e-poštom ili telefonskim putem o razlozima otkazivanja narudžbe.

NAČIN PLAĆANJA

Plaćanje je omogućeno na sljedeće načine:

Plaćanjem karticama (Visa, MasterCard, Diners, Maestro) – Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava sustav WSPay za online autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te standarda PCI DSS. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Plaćanje internetskim ili mobilnim bankarstvom – Kod izbora ovog načina plaćanja, Kupac će na svoju adresu e-pošte dobiti ponudu sa svim podacima potrebnim za plaćanje, uključujući broj računa na koji treba uplatiti iznos narudžbe. Uplatu Kupac može izvršiti korištenjem internetskog bankarstva ili načinom na koji inače plaća svoje račune – u poslovnici banke, pošte, Fine ili sl. Uplate primamo na račun PBZ banke, IBAN: HR8223400091110365513.
U slučaju da Kupac u roku od 7 dana prema ponudi ne plati iznos svoje narudžbe, a Prodavatelj i Kupac nisu ugovorili drugačije, potvrda narudžbe postaje neobvezujuća za Prodavatelja i poništava se.

Plaćanje gotovinom po primitku pošiljke – Opcija plaćanja pouzećem omogućava da iznos narudžbe Kupac plati tijekom same dostave paketa.
Plaćanje pouzećem nije moguće kod osobnog preuzimanja na našem skladištu. Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom isporuke na adresu dostave paketa. U slučaju da Kupac nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke. 

UPITI, KOMENTARI I PRIGOVORI

Svoje upite, komentare i prigovore Kupac može poslati pisanim putem na e-adresu webshop@profil.hr ili pismom na adresu sjedišta Prodavatelja.

U slučaju da je Kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan, može uputiti prigovor Prodavatelju. Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju se odnosi prigovor, u prigovoru treba navesti broj narudžbe /r ačuna ili korisničko ime Kupca. Prodavatelj će potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor će poslati najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od dana primljenog prigovora.