O Profilu

Saznajte više o Profilu i Profilovim udžbenicima, nakon 20 godina predanog istraživanja, zapažanja, učenja i kreativnog rada.


Više...

Stručni skupovi

Saznajte raspored i prijavite se na Profilove stručne skupove.
Više...

Korisnička podrška

Obratite nam se sa svim upitima, prijedlozima i komentarima. U najkraćem mogućem roku primit ćete kompetentan, stručan i ažuran odgovor.

Više...

Kontakti

Informirajte se tko je tko u Profilu i naravno, kontaktirajte nas!
Više...

 • KEMIJA U KUHINJI – KAKO OD MLIJEKA NAPRAVITI PLASTIKU?

  KEMIJA U KUHINJI – KAKO OD MLIJEKA NAPRAVITI PLASTIKU?

  Što sve možemo napraviti od mlijeka? Sir, vrhnje, šlag, jogurt, sladoled, mnoštvo drugih prehrambenih proizvoda i − plastiku. Većina vas dosjetila bi se prehrambenih proizvoda, ali kako od mlijeka napraviti plastiku?
  Više...
 • U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

  U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

  Dječja književna i kulturna svečanost U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić održava se svake godine u Slavonskome Brodu i traje tjedan dana. Počinje 18. travnja, na dan rođenja naše najveće spisateljice za djecu. Ivana je najveći dio života provela u Slavonskome Brodu, gdje je napisala Čudnovate zgode šegrta Hlapića i Priče iz davnine.
  Više...
 • Humanitarni koncert studenata Muzičke akademije u Zagrebu u Maloj sceni!

  Humanitarni koncert studenata Muzičke akademije u Zagrebu u Maloj sceni!

  Studenti Muzičke akademije u Zagrebu organiziraju niz humanitarnih događanja u svrhu pomoći stradalim obiteljima u poplavi
  Više...
 • 29. ljetna škola mladih fizičara Hrvatskoga fizikalnog društva

  29. ljetna škola mladih fizičara Hrvatskoga fizikalnog društva

  Hrvatsko fizikalno društvo tradicionalno organizira ljetnu školu namijenjenu učenicima koji su na Državnom natjecanju iz fizike postigli izuzetne rezultate. U sklopu ljetne škole ugledni znanstvenici održavaju niz aktualnih predavanja vezanih uz najnovija postignuća u fizici.  
  Više...
 • Edukativne i zabavne radionica u Arheološkom muzeju

  Edukativne i zabavne radionica u Arheološkom muzeju

  Bliži se kraj školske godine, a s time i početak ljetnih praznika. Tijekom ljetnih praznika, Arheološki muzej u Zagrebu pripremio je niz edukativnih i zabavnih radionica. Radionice će se održati u utorak, srijedu i četvrtak (1., 2. i 3. srpnja), od 10h.
  Više...
 • Kemija 7-8 razred

  Kemija 7-8 razred

  Pozivamo Vas da zavirite u Profilov svijet kemije i ponovo prepoznate zašto nastavnici kemije godinama svojim odabirom po tvrđuju da je upravo profilova kemija prvi i najbolji korak za učenika u razumijevanju strukture i funkcioniranja živih sustava i prirodnih procesa.
  Više...
 • KEMIJA U KUHINJI – ČAROBNO MLIJEKO

  KEMIJA U KUHINJI – ČAROBNO MLIJEKO

  Mlijeko je hranjiva tekućina bijele boje i osnovni je izvor hrane za sve novorođene sisavce, pa tako i za nas ljude. Sadrži bjelančevine, ugljikohidrate, masnoće, enzime, mikronutrijente (vitamine i minerale) i vodu.
  Više...
 • Heeej… zvonilo je!!!

  Heeej… zvonilo je!!!

  Hej, zvonilo je!!! Kraj nastave! Završetak školske godine! Napokon! Kakvog li olakšanja! No kao i sve na ovom svijetu, kako kome.
  Više...
 • Hrvatski predstavnici na Delfijskim igrama u Volgogradu

  Hrvatski predstavnici na Delfijskim igrama u Volgogradu

  Delfijske igre (ili Pitijske igre) preteča su modernih Olimpijskih igara. Održavale su se svake četiri godine u Delfima, na Apolonovu svetištu. Vještine koje su se na njima vrednovale bile su vezane uz glazbu i poeziju.
  Više...