O Profilu

Saznajte više o Profilu i Profilovim udžbenicima, nakon 20 godina predanog istraživanja, zapažanja, učenja i kreativnog rada.


Više...

Stručni skupovi

Saznajte raspored i prijavite se na Profilove stručne skupove.
Više...

Korisnička podrška

Obratite nam se sa svim upitima, prijedlozima i komentarima. U najkraćem mogućem roku primit ćete kompetentan, stručan i ažuran odgovor.

Više...

Kontakti

Informirajte se tko je tko u Profilu i naravno, kontaktirajte nas!
Više...

 • PEDAGOŠKI PORTFOLIO

  PEDAGOŠKI PORTFOLIO

  Pedagoški portfolio knjiga je namijenjena stručnim suradnicima pedagozima u osnovnim i srednjim školama, autorica Jadranke Bizjak Igrec, Miljenke Galić i mr. sc. Majde Fajdetić. Pedagoški portfolio novo je izdanje Profilove biblioteke za pedagoge, stručne suradnike, stručne djelatnike i roditelje − Profil pedagogija, odgoj za život.
  Više...
 • Bavljenje sportom moglo bi pozitivno utjecati na djetetove intelektualne sposobnosti

  Bavljenje sportom moglo bi pozitivno utjecati na djetetove intelektualne sposobnosti

  Bavljenje sportom izrazito je bitna stavka u životu svakog čovjeka, a naročito djece u razvoju. Američki znanstvenici sa Sveučilišta Illinois proveli su zanimljivo istraživanje, objavljeno u znanstvenom časopisu Frontiers in Human Neuroscience, kojim su pokušali vidjeti postoji li, i kakva, povezanost fizičke kondicije i intelektualnih sposobnosti kod djece.
  Više...
 • Početak nove školske godine

  Početak nove školske godine

    Pred nama je još jedna nova školska godina, a s njom i poneki stari te poneki novi izazovi, nova pitanja i nove ideje. Svijet oko nas mijenja se, ponekad takvom brzinom da je promjenu teško slijediti, a kamoli je predvoditi ili predvidjeti. Upravo je stalna promjena najvažnija značajka današnjega društva.
  Više...
 • Edukativne i zabavne radionica u Arheološkom muzeju

  Edukativne i zabavne radionica u Arheološkom muzeju

  Bliži se kraj školske godine, a s time i početak ljetnih praznika. Tijekom ljetnih praznika, Arheološki muzej u Zagrebu pripremio je niz edukativnih i zabavnih radionica. Radionice će se održati u utorak, srijedu i četvrtak (1., 2. i 3. srpnja), od 10h.
  Više...
 • Međunarodni dan pismenosti

  Međunarodni dan pismenosti

  Ove godine početak školske godine pada na Međunarodni dan pismenosti – 8. rujna, koji se slavi još od 1966. godine. Međunarodni dan pismenosti UNESCO-va je inicijativa s ciljem osvješćivanja ljudi širom svijeta o pismenosti i obrazovanju.  
  Više...
 • KEMIJA U KUHINJI – KAKO OD MLIJEKA NAPRAVITI PLASTIKU?

  KEMIJA U KUHINJI – KAKO OD MLIJEKA NAPRAVITI PLASTIKU?

  Što sve možemo napraviti od mlijeka? Sir, vrhnje, šlag, jogurt, sladoled, mnoštvo drugih prehrambenih proizvoda i − plastiku. Većina vas dosjetila bi se prehrambenih proizvoda, ali kako od mlijeka napraviti plastiku?
  Više...
 • U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

  U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

  Dječja književna i kulturna svečanost U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić održava se svake godine u Slavonskome Brodu i traje tjedan dana. Počinje 18. travnja, na dan rođenja naše najveće spisateljice za djecu. Ivana je najveći dio života provela u Slavonskome Brodu, gdje je napisala Čudnovate zgode šegrta Hlapića i Priče iz davnine.
  Više...
 • Humanitarni koncert studenata Muzičke akademije u Zagrebu u Maloj sceni!

  Humanitarni koncert studenata Muzičke akademije u Zagrebu u Maloj sceni!

  Studenti Muzičke akademije u Zagrebu organiziraju niz humanitarnih događanja u svrhu pomoći stradalim obiteljima u poplavi
  Više...
 • 29. ljetna škola mladih fizičara Hrvatskoga fizikalnog društva

  29. ljetna škola mladih fizičara Hrvatskoga fizikalnog društva

  Hrvatsko fizikalno društvo tradicionalno organizira ljetnu školu namijenjenu učenicima koji su na Državnom natjecanju iz fizike postigli izuzetne rezultate. U sklopu ljetne škole ugledni znanstvenici održavaju niz aktualnih predavanja vezanih uz najnovija postignuća u fizici.  
  Više...