O Profilu

Saznajte više o Profilu i Profilovim udžbenicima, nakon 20 godina predanog istraživanja, zapažanja, učenja i kreativnog rada.


Više...

Stručni skupovi

Saznajte raspored i prijavite se na Profilove stručne skupove.
Više...

Korisnička podrška

Obratite nam se sa svim upitima, prijedlozima i komentarima. U najkraćem mogućem roku primit ćete kompetentan, stručan i ažuran odgovor.

Više...

Kontakti

Informirajte se tko je tko u Profilu i naravno, kontaktirajte nas!
Više...

 • Međunarodni dan pismenosti

  Međunarodni dan pismenosti

  Ove godine početak školske godine pada na Međunarodni dan pismenosti – 8. rujna, koji se slavi još od 1966. godine. Međunarodni dan pismenosti UNESCO-va je inicijativa s ciljem osvješćivanja ljudi širom svijeta o pismenosti i obrazovanju.  
  Više...
 • PEDAGOŠKI PORTFOLIO

  PEDAGOŠKI PORTFOLIO

  Pedagoški portfolio knjiga je namijenjena stručnim suradnicima pedagozima u osnovnim i srednjim školama, autorica Jadranke Bizjak Igrec, Miljenke Galić i mr. sc. Majde Fajdetić. Pedagoški portfolio novo je izdanje Profilove biblioteke za pedagoge, stručne suradnike, stručne djelatnike i roditelje − Profil pedagogija, odgoj za život.
  Više...
 • Bavljenje sportom moglo bi pozitivno utjecati na djetetove intelektualne sposobnosti

  Bavljenje sportom moglo bi pozitivno utjecati na djetetove intelektualne sposobnosti

  Bavljenje sportom izrazito je bitna stavka u životu svakog čovjeka, a naročito djece u razvoju. Američki znanstvenici sa Sveučilišta Illinois proveli su zanimljivo istraživanje, objavljeno u znanstvenom časopisu Frontiers in Human Neuroscience, kojim su pokušali vidjeti postoji li, i kakva, povezanost fizičke kondicije i intelektualnih sposobnosti kod djece.
  Više...
 • Početak nove školske godine

  Početak nove školske godine

    Pred nama je još jedna nova školska godina, a s njom i poneki stari te poneki novi izazovi, nova pitanja i nove ideje. Svijet oko nas mijenja se, ponekad takvom brzinom da je promjenu teško slijediti, a kamoli je predvoditi ili predvidjeti. Upravo je stalna promjena najvažnija značajka današnjega društva.
  Više...
 • Edukativne i zabavne radionica u Arheološkom muzeju

  Edukativne i zabavne radionica u Arheološkom muzeju

  Bliži se kraj školske godine, a s time i početak ljetnih praznika. Tijekom ljetnih praznika, Arheološki muzej u Zagrebu pripremio je niz edukativnih i zabavnih radionica. Radionice će se održati u utorak, srijedu i četvrtak (1., 2. i 3. srpnja), od 10h.
  Više...
 • KEMIJA U KUHINJI – KAKO OD MLIJEKA NAPRAVITI PLASTIKU?

  KEMIJA U KUHINJI – KAKO OD MLIJEKA NAPRAVITI PLASTIKU?

  Što sve možemo napraviti od mlijeka? Sir, vrhnje, šlag, jogurt, sladoled, mnoštvo drugih prehrambenih proizvoda i − plastiku. Većina vas dosjetila bi se prehrambenih proizvoda, ali kako od mlijeka napraviti plastiku?
  Više...
 • U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

  U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

  Dječja književna i kulturna svečanost U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić održava se svake godine u Slavonskome Brodu i traje tjedan dana. Počinje 18. travnja, na dan rođenja naše najveće spisateljice za djecu. Ivana je najveći dio života provela u Slavonskome Brodu, gdje je napisala Čudnovate zgode šegrta Hlapića i Priče iz davnine.
  Više...