O Profilu

Saznajte više o Profilu i Profilovim udžbenicima, nakon 20 godina predanog istraživanja, zapažanja, učenja i kreativnog rada.


Više...

Stručni skupovi

Saznajte raspored i prijavite se na Profilove stručne skupove.
Više...

Korisnička podrška

Obratite nam se sa svim upitima, prijedlozima i komentarima. U najkraćem mogućem roku primit ćete kompetentan, stručan i ažuran odgovor.

Više...

Kontakti

Informirajte se tko je tko u Profilu i naravno, kontaktirajte nas!
Više...

 • Stille Nacht – usporedba pjesme na njemačkome jeziku i hrvatskoga prepjeva

  Stille Nacht – usporedba pjesme na njemačkome jeziku i hrvatskoga prepjeva

  Pjesma Stille Nacht poznata je božićna pjesma koja se u blagdansko vrijeme pjeva diljem svijeta i na mnogim jezicima. Napisao ju je Joseph Mohr oko 1816. godine, a uglazbio austrijski orguljaš i glazbenik Franz Xaver Gruber 1818. godine.
  Više...
 • Pet razloga zašto učimo talijanski jezik

  Pet razloga zašto učimo talijanski jezik

  Kada kažeš „Come stai?” i „Sono uno studente/una studentessa d'italiano”, svi će te Talijani ovoga svijeta prihvatiti kao jednu/jednoga od njih.
  Više...
 • Film u nastavi stranih jezika

  Film u nastavi stranih jezika

  Igrani film kao nastavni medij relativno se rijeko koristi u nastavi stranih jezika, iako je on sastavni dio medijske kulture u nastavi hrvatskoga jezika, što znači da učenici već posjeduju potrebna predznanja.
  Više...
 • Plakat kao nastavno pomagalo ima mnoge prednosti u obradi nastavnih sadržaja

  Plakat kao nastavno pomagalo ima mnoge prednosti u obradi nastavnih sadržaja

  Kao dodatno nastavno pomagalo, plakati predstavljaju odmak od rutine te svojom dopadljivošću bude zanimanje učenika i podižu razinu motivacije učenika za usvajanje novog gradiva.
  Više...
 • Profilove čitanke među najljepšim knjigama na svijetu!

  Profilove čitanke među najljepšim knjigama na svijetu!

   S veseljem i ponosom objavljujemo da su naše čitanke od 5. do 8. razreda osnovne škole dobile i službenu potvrdu da su  crème de la crème hrvatskoga, a time i svjetskog izdavaštva.
  Više...
 • TALIJANSKI DANAS

  TALIJANSKI DANAS

  Koliko je u današnjem svijetu aktualna latinska poslovica Koliko jezika govoriš, toliko ljudi vrijediš, govori činjenica da se u zemljama Europske unije znanje jednoga stranog jezika više ne smatra dovoljnim.  
  Više...
 • 11. prosinca – Međunarodni dan planina

  11. prosinca – Međunarodni dan planina

  11. prosinca obilježava se Međunarodni dan planina.  Opća skupština UN-a 2003. godine ovaj dan proglasila je s ciljem upoznavanja javnosti s planinskim područjima, njihovim vrijednostima i problemima, ali i povećanja svijesti o važnosti planina i gora te utjecaju koji one imaju na prirodna i društvena obilježja prostora u kojem živimo.
  Više...
 • NOVI EDUKATIVNI MATERIJALI ZA NASTAVU HRVATSKOGA JEZIKA

  NOVI EDUKATIVNI MATERIJALI ZA NASTAVU HRVATSKOGA JEZIKA

  Uz stotu obljetnicu Matoševe smrti pripremili smo mapu „Antun Gustav Matoš – književnik u riječi i slici“. Riječ je o izboru Matoševih pjesama s citatima iz njegovih bilježnica, pisama, feljtona i putopisa.  Radeći nastavi s mapom posvećenom Matošu, poslušajte njegove uglazbljene pjesme (od šansona do rock-izvedbi) s nosača zvuka koji je sastavni dio ovoga izdanja.
  Više...
 • BOŽIĆNA ZVIJEZDA ZA RADOSNO IŠČEKIVANJE

  BOŽIĆNA ZVIJEZDA ZA RADOSNO IŠČEKIVANJE

  Došao je prosinac i školske pripreme za božićnu i novogodišnju priredbu sigurno su već započele. U prilogu vam nudimo prijedlog dramsko-scenske obrade pjesme L. Paljetka, Božićna zvijezda koji je osmislila profesorica i autorica udžbenika Riječi hrvatske Valentina Lugomer.
  Više...